Afscheid van Willy Jorssen - jorssen

2023

Afscheid van Willy Jorssen

Recent hebben we afscheid moeten nemen van de stichter en bezieler van onze organisatie, Willy Jorssen.  Op 88-jarige leeftijd is dit icoon uit de Antwerpse autosector onverwacht overleden.

Zijn verhaal begon in 1962 met één kleine BMW-garage op de Jules Moretuslei in Wilrijk, en groeide uit tot een onderneming met meerdere vestigingen en om en bij de 400 medewerkers.  In 1992 nam schoonzoon Jan Adriaenssens de fakkel over, maar als grondlegger bleef Willy zeer betrokken bij het bedrijf. Hij sprong nog geregeld binnen voor een praatje en de autosector bleef hem passioneel boeien. 

Het prille begin

De start van BMW Jorssen? Dat begon met de iconische Isetta’s en de BMW’s 700. Wagens die nog altijd in het collectieve geheugen zitten. De verkoop verliep quasi meteen als een sneltrein. 

Heel wat jaren bleef de garage op de vaste stek zitten, maar in 2007 volgde de verhuis naar de grotere en meer moderne vestiging in Aartselaar. Vandaag is het bedrijf zowel in het noorden als in het zuiden van de provincie aanwezig. 

Een grote passie voor wagens

Ook nadat Willy de garage had overgedragen, bleef hij regelmatig over de vloer komen. De pure passie voor wagens stond steeds centraal. Met kwinkslagen en gevoel voor humor wist hij harten te winnen, zowel van medewerkers als van klanten. 

De slogan ‘JUST DO IT’, was helemaal op zijn lijf geschreven.

Een graag geziene baas

Dat Willy graag gezien was, blijkt ook uit de verhalen van enkele medewerkers.

Maar niet enkel medewerkers droegen Willy Jorssen op handen, ook klanten liepen er hoog mee op. Heel wat klanten heeft hij overtuigd om levenslang met een BMW te rijden. Hij kende de wagens van binnen en van buiten, wat meestal voldoende was om de verkoop te bezegelen. 

Willy Jorssen zal voor altijd in onze herinneringen blijven en we bouwen elke dag met trots verder aan zijn levenswerk. 

Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Aanhef:
    MijnheerMevrouw