Coupe Cru Classé: Een memorabel weekend met een western touch - jorssen

2022

Coupe Cru Classé: Een memorabel weekend met een western touch

Het weekend van 15 en 16 oktober stond volledig in teken van Coupe Cru Classé.

Na zelf veel rally’s te hebben meegereden, voelde Michel de drang om zelf eentje te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan en in 2016 werd deze weekendrally aan het licht gebracht onder de benaming Coupe Cru Classé. 

Maar liefst 160 deelnemers reden mee met deze familiale rally. Op dag 1 werd er zo’n 250 km gereden en hebben de gasten overnacht in het Van der Valk Hotel in Brugge. CCC houdt ook ieder jaar een themafeest op zaterdagavond. Dit jaar kozen ze voor ‘The Wild West’ waarbij iedereen rondwandelde als een stoere cowboy of een indiaan.

Coupe Cru Classé staat ook bekend voor zijn praktische proeven. Deze keer, om in thema te blijven, kozen ze voor een bull ride onderweg. Deelnemers mochten op een mechanische stier zitten en proberen er niet vanaf te vallen. Een pittige uitdaging dus. De hoofdprijs is niets minder dan een reis naar Zuid-Frankrijk en een diamant.

Dag 2 is iets rustiger dan de eerste. Aangezien de gasten ook wat moeten bekomen van het feest rijden ze zo’n 100km minder dan de dag voorheen en vertrekken ze tegen 18u terug naar Antwerpen.

Coupe Cru Classé zoekt altijd naar locaties ver genoeg van Antwerpen maar die toch haalbaar zijn om er enkel een weekend te zijn. De roadbook wordt altijd gemaakt ‘from scratch’ door de oprichter. Door points of interest te verbinden met pittoreske wegen wordt deze intieme rally echt uniek.

“Zelf rij ik ieder jaar mee met Coupe Cru Classé. Michel is een goede vriend van mij en ik ben trots om deel te mogen uitmaken van deze warme, familiale en relationele rally niet alleen als hoofdsponsor met Jorssen maar ook als individu. Als we kijken naar alle deelnemers bestaat meer dan de helft uit mensen die ieder jaar opnieuw meedoen. Dat vertrouwen en trouwheid aan deze rally is echt iets wat we koesteren.”

  • Marc Van Laarhoven, concessiedirecteur Jorssen Noord

 In 2023 zal er opnieuw een rally plaatsvinden in het herfstseizoen. We houden jullie zeker op de hoogte wanneer de inschrijvingen van start gaan.

Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Aanhef:
    MijnheerMevrouw