BMW Hybrid Reborn - jorssen

BMW Hybrid Reborn

BMW schakelt een versnelling hoger op het vlak van hybride wagens.

Dat BMW al een tijdje stevig inzet op hybride wagens was u wellicht al duidelijk, maar nu schakelen we nog een versnelling hoger. Meer dan ooit zetten we bij BMW in op duurzaamheid en toekomstgerichte mobiliteit. En dit zonder ook maar een greintje aan rijcomfort in te boeten!

Noem het gerust een plug-in hybride offensief, dat de komende jaren op stapel staat. We zetten even de voornaamste modellen en nieuwigheden voor u op een rijtje.

BMW 2 Reeks

Voor de BMW 225xe Active Tourer staat er vanaf juli alvast een stevige update van de accu op het programma. Zo stijgt de elektrische reikwijdte met 25% naar 57 kilometer, terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 49 g/km. Langer elektrisch rijden zonder moeite!

BMW 3 Reeks

Eerder werd al de nieuwe BMW 330e Berline aangekondigd, de wagen voor de actieve professional die er ook nog een mooi fiscaal voordeel mee kan doen. Met zijn bijzonder lage CO2-uitstoot, zijn autonomie van 60 km en zijn 252 pk, beschikt deze wagen over heel wat troeven. Tevens zal de nieuwe 330e Berline de eerste BMW worden met de zogeheten XtraBoost-functie, goed voor een tijdelijks surplus van 41 pk. Met recht en reden is deze wagen een vlaggenschip van het merk.

BMW 5 Reeks

De plug-in hybride maakt niet enkel zijn opmars in de 3 Reeks, de 5 Reeks blijft niet achter en zal wedra ook in een xDrive versie beschikbaar zijn.
De batterij van de BMW 530e Berline krijgt een fikse update, waardoor het bereik van 30 km naar om en bij de 64 km wordt opgetrokken. Langer elektrisch rijplezier!

De BMW X

Maar daar stopt het niet. Op het recente Autosalon van Genève maakte de BMW X3 Plug-in zijn werelddebuut en werd de start van de productie in december van dit jaar aangekondigd. Een waar pareltje met een vermogen van 252 pk, een stevige kofferinhoud van 450 liter en een elektrische reikwijdte tot 50 km.

Verder is er ook nog de BMW X5 xDrive 45e iPERFORMANCE, een plug-in hybride met een elektrische autonomie van 80 km. De prestaties van dit model zijn zonder meer die van een BMW. Reken op een gecombineerd vermogen van 394 pk, wat stevig is.

BMW 7 Reeks

Reiscomfort, sportieve flair en alle luxe kenmerkend voor de 7 Reeks worden in de nieuwe plug-in hybrides van deze serie gecombineerd met lokaal emissievrij en vrijwel geluidloos rijden. Verder werd de elektrische actieradius om met 30% opgetrokken tot een goede 58 km. In het gamma van deze serie vinden we de plug-in hybride versie van de BMW 745e, de langere BMW 745Le en de BMW 745 Le xDrive.

BMW gaat nog stap verder

Nieuwe modellen met de modernste accu’s is één ding, de wagens werden ook voorzien van een nieuw bedieningssysteem en innovatieve diensten. Zo is er de BMW Live Cockpit Professional en de Control Display met duidelijke info over de laadtoestand, de resterende actieradius en de ingestelde modus. Verder werd ook het energiemanagementsysteem onder handen genomen.

Op het vlak van digitale diensten werden er stappen gezet. Het navigatiesysteem biedt nu een overzicht van hotels, restaurants en bezienswaardigheden nabij een oplaadpunt. Gebruikers van ChargeNow krijgen dan weer de mogelijkheid om een laadpunt voor een beperkte tijd te reserveren vanuit de auto.

Op de hoogte blijven over de laatste nieuwe ontwikkelingen?

U merkt het: de ontwikkeling op het vlak van plug-in hybrides gaan momenteel razendsnel. Wenst u op de hoogte te blijven over de laatste nieuwe ontwikkelingen, meldt u dan aan via de onderstaande knop.