Chef's Table Rally: een culinaire rit - jorssen

Chef’s Table Rally: een culinaire rit

Op 17 september was het Chef’s Table Rally, the Autumn Edition. Chef’s Table Rally is een unieke combinatie van een roadtrip en een culinaire reis door België. Mensen die deelnemen aan deze rally zijn dus niet alleen liefhebbers van oldtimers maar ook enthousiastelingen voor het culinair genot.

In deze editie was chefkok Thijs Vervloet (°1990) de man die de gasten gastronomisch genot liet beleven. 

“Het belangrijkste verschil tussen Chef’s Table Rally en andere rally’s is dat het bij ons niet draait om waar we naartoe rijden maar wat we tijdens onze stops doen. Elk restaurant dat ze bezoeken moet minimaal een 15/20 hebben bij Gault Millau waarbij de chef voor de full experience zorgt.”, dixit Olivier Boehlen. Olivier was ooit zelf nog een werknemer bij Jorssen, vandaag de dag fulltime actief voor deze speciale rally.

 

Historic Competition Services, een oldtimergarage in Wommelgem, werd de bijzondere setting voor het ontbijt.

De lunch bevond zich in het Sentower Park in Opglabbeek, 100 km verwijderd van de ontbijtspot.

Nog een extra onderscheidende factor is dat Chef’s Table Rally zijn deelnemers culinair op de proef stelt. Deelnemers mochten raden welke kruiden er in de Secreto Ibérico van De Laet & Van Haver zat. Daarnaast waren er ook pralines waarin er iets speciaals in verwerkt zat, namelijk bier van het streekproduct ‘Tipsy’.

Het diner gebeurde in het restaurant van de chef zelf. Restaurant Colette- De Vijvers heeft sinds kort zijn tweede Michelinster verdiend. Een onderscheiding om trots op te zijn. Vervloet nam in 2020 ook deel aan de docureeks “Ja, chef!” op Play4.

Chef’s Table Rally staat open voor alle leeftijden. In deze editie was de oudste deelnemer 83, terwijl er ook twintigers bij waren. Opvallend was ook dat er een hele familie, van grootvader tot kleinzoon, meededen met deze rally.

De safetycars, respectievelijk de BMW iX en iX3, werden voorzien door Jorssen. Wij bij Jorssen voelen ons vereerd om de bestuurders en passagiers in geval van nood te kunnen helpen én om deel te mogen uitmaken van dit evenement.

De volgende Chef’s Table Rally zal plaatsvinden op 17 december.  Jorssen zal er ongetwijfeld deel van uitmaken. Jullie ook?

Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Aanhef:
    MijnheerMevrouw