De Jorssen zomer roadtrips. - jorssen

2021

De Jorssen zomer roadtrips.

We kunnen stellen dat er zeer veel mensen deze zomer hun kans hebben genomen om op roadtrip te vertrekken. Het biedt dan ook zeer veel voordelen. Maar welke juist? En hoe pak je dit aan? Wij lieten twee Jorssen klanten aan het woord om hun ervaring over een BMW of MINI roadtrip met ons te delen. Het doet de kriebel om er zelf op uit te trekken al zeker groeien.

Naar waar ben je op roadtrip geweest?

Rupal: “Wij zijn met ons gezin voor een week gaan rondtrekken doorheen Denemarken. We zijn begonnen in Møns Klint gevolgd door Kopenhagen, Ebeltoft, Legoland en voordat we terug kwamen naar Antwerpen hadden we onze laatste grote stop in Esbjerg. Absoluut de moeite om eens gedaan te hebben, prachtige locaties en eigenlijk ook gewoon een prachtig land.”

Nick: “Wij vertrokken vanuit Antwerpen om zo Frankrijk binnen te rijden richting Rouen gevolgd door Mont Saint-Michel, Saint-Malo, Tours (waar we in het Loire gebied zaten en echt hebben genoten van de mooie kastelen en hun rijke geschiedenis), Bordeaux, Lacanau, Marseille (Waar we ook gebruik maakten van deelstepjes), Saint-Tropez, Nice, Monaco en voordat we terug richting Antwerpen trokken nog langs Lyon. Een paar prachtige locaties en steden waartussen er zich nog mooiere plaatsen bevonden om langs te rijden. Het was puur genieten! We hebben enorm genoten van het schitterende weer, de mooie locaties, de unieke ervaringen en vooral van de prachtige herinneringen die gecreëerd zijn.”

Rupal, Je bent vertrokken met een MINI Countryman? Hoe was die ervaring, een roadtrip met een MINI?

“Ja, inderdaad! Voor onze roadtrip hebben we gebruik gemaakt van onze MINI Cooper SE Countryman. Een super gezellige wagen die ondanks het niet zo lijkt, echt als gezinswagen voor ons aanvoelde. Ondanks dat we niet echt elektrisch hebben gereden was dit toch een leuke toevoeging aan onze roadtrip. We hadden altijd de optie om het toch te doen en dat vond ik wel belangrijk.”

“Het was echt een heerlijk rijcomfort en we hadden enorm veel bagageruimte, wat je niet direct zou denken van een MINI. De auto rijdt zeer vlot daar is geen enige twijfel over mogelijk. Ook voor onze dochter, die in een autostoel zit, was het rijden zeer comfortabel.”

Heb je kunnen genieten van het hybride concept?
Rupal: “Neen, door de recente overstromingen in Duitsland waren we niet zeker of er laadpunten aanwezig gingen zijn op de heen- en terugweg. In Denemarken zijn ze dan weer wel frequent aanwezig. Nu, niet elke landelijke provider geeft Europese dekking en de prijzen variëren. Laden in Denemarken is bijvoorbeeld duurder dan in Noorwegen. Sommige laadpunten geven wel de mogelijkheid om direct te betalen, maar dit is ook vaak duurder. Gezien we geen vast uitgestippeld reisplan hadden en op ons gevoel reden, hebben we gewoon klassiek getankt. Wat ook perfect kan met een hybride wagen, toch één van de redenen waarom we deze wagen zo leuk vinden.”

En voor jou Nick? Rijden met een hybride wagen, lukte dat qua voorzieningen?

“Het voordeel is dat je niet elektrisch moet rijden. Als je dit niet doet moet je natuurlijk ook niet opladen en zelfs als de batterij plat is kan je blijven rijden, dan schakelt de motor over op gewone verbranding. Langs de andere kant is de tank wel maar 40l en dat doet, zeker in berggebied, veel aan de tankinhoud waardoor regelmatig tanken vereist was. In de grote steden waren er wel zeer veel voorzieningen om op te laden in de ondergrondse parkings. Wij reden dus voornamelijk tot zo goed als heel de tijd op onze gewone motor.”

Hoe was jouw ervaring om met een BMW op roadtrip te gaan?
Nick: “Zeer comfortabel in gebruik, zeker tijdens lange ritten, waar ik vooraf niet goed wist wat te verwachten. Ik heb wel de optie met geheugenfunctie, wat het allemaal nog beter en gemakkelijker maakte om dan met twee bestuurders te rijden.

Wij hebben meer dan 4.000 km gereden over twee weken tijd. Omdat dit in zoveel verschillende etappes was, leek dit voor ons echter niet zo veel en was dit ook doenbaar. Een zeer groot pluspunt was de Lane Assist en Adaptive Cruise Control. Dit heeft het ons zoveel gemakkelijker gemaakt. Een enorm groot comfort als je zoveel Km’s gaat rijden.

We zijn dus met twee op roadtrip vertrokken en hebben de wagen dan ook echt vol gestoken zodat we zeker niets te kort zouden komen. Er was dus echt genoeg plaats in de wagen om dit te doen.

Verder reed natuurlijk rond in het land van Renault, Citroën en Peugeot dus ik viel wel enorm op, zeker met mijn uitzonderlijke kleur van wagen. Zeer grappig om al die toekijkende gezichten te zien. Buiten in Monaco, hier sprong mijn wagen niet boven het extravagante van Bugatti, Bentley en Rolls-Royce uit.”

Hebben jullie de wagen nog laten nakijken voor vertrek?

Rupal: “Neen, dit hebben we niet gedaan. Achteraf, eens we al in Denemarken waren, dachten we hier wel even over na en dat we dit beter wel hadden gedaan. Dan waren we wel zeker en hadden we eventuele problemen kunnen voorkomen, zeker met al die lange afstanden. Uiteindelijk is er niets foutgelopen en hebben we volop kunnen genieten.”

Nick: Ik heb de BMW Vakantiecheck gedaan. Hierdoor was ik zeker dat mijn bandenspanning goed zat en dat alle technische zaken in orde waren om er twee weken op uit te trekken. Ik ben graag goed voorbereidt en zeker als ik in het buitenland ben. Het is altijd een extra obstakel als er daar iets zou mislopen en dat zou ook echt een domper zijn op de vakantievreugde. We konden dus met een gerust gevoel Frankrijk trotseren.”

Ook een Roadtrip gedaan met je BMW of MINI?

Heb je zelf ook een roadtrip gedaan deze zomer? Stuur je verhaal en een paar leuke foto’s door naar marketing@jorssen.be. We delen het graag in onze volgende editie.