En route met... Krupa Mehta - jorssen

2022

En route met… Krupa Mehta

Afgelopen paasvakantie deed april haar reputatie als de maand met de grillen alle eer aan, maar gelukkig lonkte in de tweede week de zomer al om de hoek. Ideaal weer voor een roadtrip in de Duitse bergen! Zo dacht ook onze Marketing Manager Krupa Mehta, die op pad ging in het Zwarte Woud met haar MINI Clubman.

Kletterende watervallen, avontuurlijke hoogtes en sprookjesachtige kastelen: het Zwarte Woud heeft het allemaal. Een van de bekendste routes is ongetwijfeld de Schwarszwaldhochstraße in het noordelijke deel van het woud. Deze oudste (en volgens velen mooiste!) route van 65 kilometer kronkelt naar de top van Bühlerhöhe met hoogtes variërend tussen 800 en 1000 meter. Tussen de uitgestrekte bossen en prachtige uitzichten liggen verschillende gezellige dorpjes en kleine steden verscholen.

Voor ieder wat wils
“Tot mijn reisgezelschap behoorden ook mijn twee nichtjes van 9 en 10 jaar dus variatie was een absolute must.”, vertelt Krupa. “Baiersbronn leende zich hier perfect toe: de gemeente en het omringende landschap zijn niet alleen een paradijs voor iedereen die van wandelen houdt, er zijn bovendien allerlei familie- én kinderactiviteiten. En ijsjes à volonté!” Een andere must-see is de middelgrote stad Freudenstadt. “In dit pareltje wisselen eeuwenoude cultuur en authentieke gezelligheid zich perfect af. Kuier zeker door het sfeervolle stadscentrum.” Ook leuk: het old school glasmuseum in Dorotheenhütte.

Hoogtes en dieptes
Voor wie zich durft te wagen aan beboste hellingen en van geen steilte terugdeinst, raadt Krupa aan om zeker de Mummelsee te gaan bewonderen. Aan dit populaire meer kijkt u aan de noordzijde uit op de Hornisgrinde: dit is met 1164 meter de hoogste berg van het noordelijke Zwarte Woud. “Een aanrader is ook de Hasenhorn Rodelbaan: een stoeltjeslift brengt je via hellende bochten en rotondes naar een prachtig panorama.”

Ruimte voor comfort in de MINI Clubman
Partner in crime was voor Krupa haar MINI Clubman. “We kunnen met iedereen in alle comfort op reis gaan met mijn MINI. De creatieve benutting van de ruimte en onder andere de uiterst handige koffer zorgen er steevast voor dat er plaats genoeg is. Zo is een plezierige en praktische rijervaring gegarandeerd. Vanaf de eerste zonnestralen zich laten zien, gaat bovendien het toffe panoramadak open wat helemaal het ultieme gevoel van vrijheid creëert.”

De MINI Clubman opent alle deuren dankzij zijn ruime, typerende split-doors koffer.

Go-karten in de Duitse bergen
“Voor zowel de kinderen als de volwassenen is de MINI Clubman standaard onze favoriete reispartner. Door de combinatie van premium kwaliteit, een iconisch design én de beleving een authentieke go-kartsensatie hebben we al veel toffe reizen op de teller staan. Bochten maken in de bergen is met een MINI toch net iets leuker.” Volgende keer dus opnieuw met de MINI Clubman op weg? “Zeker en vast. En als het kan, liefst nog met een daktent.” 😉

Wie is uw reispartner?
Bent u ook nog aan het nagenieten van een uitgebreide tocht met uw BMW of MINI? Of kriebelt het om binnenkort ook andere oorden te verkennen? Laat het ons dan zeker weten!