Fris en veilig het voorjaar in - jorssen

2022

Fris en veilig het voorjaar in

De dagen worden weer langer en lichter, de lente laat zich stilaan opnieuw zien. Tijd dus voor een grote schoonmaak – en dat geldt niet alleen voor uw huis, ook voor uw BMW of MINI!

Wissel uw winterbanden voor zomerbanden

Berg dat wintergevoel samen met uw winterbanden op en laat uw zomerbanden uit de kast halen. Bij een temperatuur boven de 7 graden bieden deze u immers de meeste veiligheid én comfort. Bovendien verslijten uw winterbanden zo minder snel. Boek meteen een afspraak bij uw Jorssen concessie van voorkeur.

Kijk uw bandenspanning na

Ook belangrijk voor voldoende grip op de baan: de juiste bandenspanning. Idealiter controleert u dit elke 1 à 2 maanden en voor een lange trip. De juiste bandenspanning is terug te vinden in de handleiding van uw BMW of MINI en varieert per wagen en per bestemming. Vragen? Onze verkopers helpen u graag verder.

Poets uw wagen

In de winterperiode krijgen auto’s het zwaar te verduren. Profiteer dus van de lentezon om uw BMW of MINI eens grondig onder handen te nemen. Vergeet hierbij ook de onderkant niet: dit is immers een verzamelplaats voor strooizout, wat erg slecht is voor uw wagen.

Reinig uw interieur

Niet alleen op de carrosserie, ook op de binnenkant van uw wagen heeft de winter invloed. Denk maar aan sneeuw- en modderresten op de automatten. Stofzuiger en microvezeldoek in de aanslag en poetsen maar! En nu u toch bezig bent: die blikjes en vervlogen geurhanger horen in de vuilnisbak, niet in uw BMW of MINI.

Controleer op krassen en putjes

Maak ook uw interieur spik en span

Maak van de lentepoets gebruik om uw wagen te controleren op krassen of andere kleine beschadigingen die in de winterperiode misschien minder opvallen. Voorkom erger en laat de schade herstellen door uw Jorssen specialist zodat deze in geen geval groter wordt.

Check uw ruitenwissers

Maartse buien en aprilse grillen maken voldoende ruitenvloeistof en propere, ongeschonden ruitenwissers een must. Winterkoude zorgt al snel voor aangevroren ruitenwissers met mogelijke scheurtjes tot gevolg. Vervang de antivries door de zomerse variant en insectenbrij en boomhars maken geen kans.

Vergeet ook de andere vloeistoffen niet

Om het lang leven van uw motor te waarborgen, is ook het oliepeil regelmatig controleren noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor koel- en remvloeistof. Hoe vaak aangewezen is hangt af van rijstijl en gebruik, maar de komst van de lente is zeker een goed moment om dit ook even kort en eenvoudig te checken.

Denk aan uw airco

Zowel in de winter als in de zomer is een werkende airco onmisbaar. Bij weinig gebruik kruipt er ongemerkt meer stof of vuil in de filter, maar of u de airco veel of weinig gebruik maakt voor onderhoud niet uit. Boekt u een afspraak bij Jorssen, dan kijken wij ook dit voor u na.