Jorssen Ambassadeur - Arthur Van Doren - jorssen

2021

Jorssen Ambassadeur – Arthur Van Doren

Een 26 jarige sportliefhebber die enorm hard van zijn leven geniet. Dat is Arthur van Doren. Nu professioneel hockey-speler bij HC Bloemendaal in Nederland en een vaste teamlid bij het nationale ploeg van België.


Een uniek pad dat je hebt afgelegd?

Voordat ik gestart was met Hockey, heb ik lang samen met mijn broer Loïc tennis gespeeld. Samen hebben we nog veel andere sporten gedaan. Maar de mijn passie lag dan toch in het hockeyen, ook voor Loïc trouwens.

Ik heb inderdaad een uniek pad bewandeld dan de meeste studenten. Ik speelde vanaf mijn 17-18 jaar bij de nationale ploeg van België. Ik werd hier enorm in gesteund door mijn ouders. Zelfs toen ik in 2016, na maar één jaar te studeren, alles liet vallen om mij volledig te kunnen focussen op Rio, steunden mijn ouders mij hier voor 100% in. Dat was een extra motivatie om mijn uiterste best te geven in het hockey en om daar dan ook in te slagen? Hockey stond dus altijd op nummer één.

We hebben onze inzet in Rio dan ook kunnen belonen met een zilveren medaille. Hierna ben ik dan een jaar gaan werken bij mijn vader totdat zich de kans voordeed om fulltime te gaan hockeyen. Uiteraard heb ik ook deze kans niet laten liggen.

Hoe ben je in contact gekomen met Jorssen?

Mijn stick sponsor, Osaka, was overgeschakeld naar Jorssen dus het plaatje klopte om hier ook mee in te volgen. Ik maak jaarlijks wel wat km’s gezien ik in Nederland hockey. Stiekem vind ik het dus heel belangrijk om met een auto te rijden waar ik graag mee rijd. Ik heb dan ook het genoegen om met een BMW X2 Plug-in Hybride te rijden, echt een klassewagen. Ik zou niet meer zonder kunnen!

Hoe zag jouw zomer eruit?

Het hoofddoel was uiteraard goed presteren op de Olympische Spelen in Tokyo. Hier hebben het team en ik heel hard naartoe geleefd, dus we waren enorm blij dat het ook kon doorgaan. De bijkomende stress over of het al dan niet door zou gaan heeft ons als team alleen nog maar meer gemotiveerd en gebrand om die olympische titel binnen te halen.

Het Olympisch goud mee naar huis nemen was dan ook een droom die realiteit werd, één van de mooiere momenten in mijn leven. Onvergetelijk!

Verder is het ook al een heel drukke periode geweest, gezien we na anderhalf jaar corona alles moesten inhalen. Door de constante testen en wisselende regels was alles toch een pak intenser.

“Na Tokyo neem ik 3 weken vakantie en ga ik eens goed genieten. Het is momenteel zeker geen prioriteit, maar zon, zee en strand staan wel op de planning.”

Wat zijn nog ultieme doelen die je wilt behalen?

Ik prijs mezelf al heel gelukkig in mijn omgeving met de successen die ik al behaalde en de kans dat ik dit mag doen als werk. Wij (en vooral ik) blijven realistisch maar toch ook ambitieus. Zo had ik altijd al de Olympische Spelen willen winnen, wat toch de ultieme droom is van elke atleet. Dit kan ik met trots doorstrepen op mijn lijstje.

Verder wil ik ook nog voor een lange tijd aan de top staan. Het eerstvolgende EK wordt in eigen land georganiseerd, dat zou ik dan ook zeer graag winnen. Verder dan dat kijk ik momenteel nog niet.

Vanwaar jouw passie voor hockey?

Ik vind het ‘spelleke’ enorm mooi. Ik voelde me ook altijd beter in een teamsport ondanks ik ook individuele sporten heb gedaan. Uit die ervaring kan ik dit wel voor iedereen aanraden, beide waren zeer goed voor mijn sportieve en sociale ontwikkeling. Ik verkies ook altijd nieuwe uitdagingen. Daarom dat ik na de grote successen in België naar Nederland trok om daar een nieuwe uitdaging aan te gaan. Met succes als gevolg, want we wonnen twee titels op rij.

Ik speel ook samen met mijn broer, Loïc, in de nationale ploeg. Dat is als een droom die uitkomt. Hij werd ook uitgeroepen tot derde beste speler van de competitie en dat als keeper, wat dan toch heel veel zegt over zijn kwaliteiten. Alleen het gegeven dat wij met twee zo hoog staan, blijft mij passioneren en motiveren om steeds beter te doen.

https://youtu.be/JZy_F0Jpz0Q