BMW 1 REEKS - jorssen

De nieuwe

BMW 1 REEKS

BMW 1 REEKS

Nieuwe BMW 1 Reeks: Sportiviteit en Innovatie

De nieuwe BMW 1 Reeks, nu in zijn vierde generatie, versterkt zijn sportieve profiel met een dynamische stijl en een herwerkt rijportfolio. De ingrijpend verbeterde chassistechnologie draagt bij aan een verbeterde rijervaring.

Met de introductie van Mild Hybrid-technologie (48V-batterij) voor de 120 en 120d modellen, legt BMW de focus op duurzaamheid. Het productieproces is geoptimaliseerd voor grondstofbesparing en recycling.

Sportief Exterieur

De sportieve uitstraling van de nieuwe BMW 1 Reeks wordt benadrukt door typische BMW proporties, zoals een lange motorkap, een ver naar achteren geplaatst passagierscompartiment en een krachtige achterzijde. De afmetingen zijn licht gewijzigd: de lengte is met 42 millimeter toegenomen tot 4.361 millimeter, de wielbasis is 2.670 millimeter lang, de voertuigbreedte bedraagt 1.800 millimeter en de hoogte is met 25 millimeter toegenomen tot 1.459 millimeter.

De opvallend vlakke neus en het brede BMW radiatorrooster met verticale en diagonale spijltjes benadrukken het sportieve karakter. In zijaanzicht valt de dynamische wigvorm en de vlakke raamlijnen op, terwijl de lange dakspoiler, zijdelingse luchtdeflectoren en opvallende tweedelige achterlichten de krachtige uitstraling van de achterschort benadrukken.

Innovatief Interieur

Het vernieuwde interieur van de BMW 1 Reeks biedt een luxueuze en moderne ambiance, standaard voorzien van hoogwaardige materialen en een ruimtelijk ontwerp voor maximaal vijf inzittenden. De nieuw ontworpen zetels bieden een hoog comfortpeil voor lange reizen. De stoelen zijn ontworpen met comfort en ondersteuning in gedachten, variërend van de standaard sportzetels tot optionele M sportzetels met lendensteun en massagefunctie. Verwarmbare stoelen en een scala aan elektrische verstelmogelijkheden, inclusief geheugenfunctie aan de bestuurderszijde, zijn beschikbaar als extra opties. Door de rugleuningen van de achterbank neer te klappen, kan de opbergruimte onder de achterklep worden uitgebreid van 380 tot 1.200 liter (BMW 120, BMW 120d: 300 – 1.135 liter).

Het interieur is volledig herontworpen en biedt geavanceerde geautomatiseerde rijhulp- en parkeersystemen. De nieuwe BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 9 zorgen voor verbeterde digitale diensten en een intuïtieve gebruikservaring. Het aantal fysieke knoppen en bedieningselementen is verminderd dankzij het gebruik van geavanceerde digitale technologieën.

Hoogwaardige oppervlakken en bekledingen, samen met het BMW Curved Display, dragen bij aan de vooruitstrevende en luxe sfeer in het interieur. Met een standaard ledervrij design en een breed scala aan personalisatiemogelijkheden, belichaamt het interieur van de BMW 1 Reeks comfort, stijl en innovatie.

 

Kortom, de nieuwe BMW 1 Reeks combineert sportiviteit, innovatieve technologie en duurzaamheid. Daarmee zet hij een nieuwe standaard in het compacte luxesegment.

Persbeelden

Technische gegevens

125 kW/170 pk

8,3 seconden

6,0 – 5,3 l/100 km

135 – 121 g/km

Volg de updates

05/06/2024

De nieuwe BMW 1 Reeks