BMW 5 Reeks Touring - jorssen

De BMW 5 Reeks Touring, het summum van rijplezier, sportieve elegantie en moderne functionaliteit in het hogere middenklassesegment, gaat een nieuw tijdperk in. Met zijn zesde generatie brengt deze iconische serie een tal van digitale innovaties, geavanceerde systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren en zelfs een zuiver elektrische variant, de BMW i5 Touring. Ontworpen als een verfijnde allrounder, combineert hij moeiteloos stijl, sportiviteit en comfort.

HET EXTERIEURDESIGN

De nieuwe BMW 5 Reeks Touring heeft een opvallend exterieur met dynamisch langgerekte proporties en royaal vormgegeven oppervlakken. Het model is groter dan zijn voorganger, met een toename van 97 millimeter in lengte, 32 millimeter in breedte en 17 millimeter in hoogte en beschikt over de langste wielbasis in zijn klasse. Het kenmerkende dubbele koplampontwerp en het BMW radiatorrooster zijn gemoderniseerd, terwijl de zij- en achterkant sportieve en elegante lijnen behouden.

Het kleurenpalet omvat drie BMW Individual-kleuren. Het nieuwe model staat standaard op lichtmetalen velgen van 18″ en 19″ voor de zuiver elektrische en plug-in-hybridemodellen. Als optie zijn lichtmetalen velgen tot 21″ verkrijgbaar. Het dynamische karakter van de nieuwe BMW 5 Reeks Touring kan nog extra worden benadrukt met het M Sportpakket, het M Sport Pack Pro en het M Carbon exterieurpakket. Als topmodel van de 5 Reeks Touring wordt de BMW i5 M60 xDrive Touring (energieverbruik: 20,8 – 18,3 kWh/100 km over de gecombineerde WLTP-cyclus) standaard geleverd met koetswerkcomponenten die geen twijfel laten bestaan over zijn uitstekende rijdynamiek.

HET INTERIEURDESIGN

De nieuwe BMW 5 Reeks Touring biedt een ruimer interieur, met merkbaar meer ruimte voor passagiers achterin en verbeterd akoestisch comfort. Met zijn veelzijdige interieur en intelligente functies is hij even indrukwekkend op de weg als in het dagelijks gebruik.

De bredere kofferopening en lage laaddrempel maken het gemakkelijk om grote voorwerpen op te bergen. Het koffervolume kan worden uitgebreid van 570 tot 1.700 liter. Naast de automatisch bediende achterklep biedt het nieuwe model ook standaard een in drie delen neerklapbare achterbankleuning (40:20:40), die vanuit de bagageruimte kan worden neergeklapt. De opbergvakken onder de koffervloer bieden plaats aan het scheidingsnet, de bagageafdekking en de laadkabel voor de zuiver elektrische en plug-in-hybridemodellen.

Persbeelden

BMW 5 Reeks Touring

07-02-2024

De nieuwe BMW 5 Reeks Touring.

De BMW 5 Reeks Touring, het summum van rijplezier, sportieve elegantie en moderne functionaliteit in het hogere middenklassesegment, gaat een nieuw tijdperk in. De zesde generatie van de BMW 5 Reeks Touring is vooruitstrevender dan ooit, met tal van digitale innovaties, baanbrekende systemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren, meer duurzaamheid over zijn volledige levenscyclus en voor het eerst een zuiver elektrische aandrijving als BMW i5 Touring. De nieuwe BMW 5 Reeks Touring werpt zich op als een geraffineerde allrounder voor dagelijkse ritten en lange reizen en verenigt een stijlvolle uitstraling met een superieure sportiviteit, een veelzijdig karakter en een comfortabel plaatsaanbod.

Lees het volledige artikel