BMW X2 en iX2 - jorssen

Eindelijk hier: de nieuwe BMW X2 en de allereerste elektrische variant, de BMW iX2. Met aanzienlijk toegenomen afmetingen en een nadrukkelijk coupésilhouet maakt het exterieur van de nieuwe BMW X2 de grote stap voorwaarts direct duidelijk. Het progressieve karakter komt ook terug in de volledig elektrische BMW iX2, evenals in een groot aantal systemen dat geautomatiseerd rijden en parkeren mogelijk maakt en in de vorm van innovatieve digitale services via het nieuwe BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 9. De nieuwe BMW X2 en BMW iX2 zijn vanaf maart 2024 te bewonderen in al onze showrooms.

HET EXTERIEURDESIGN 

De nieuwe BMW X2 heeft een opvallend en expressief design dat hem duidelijk onderscheidt van de BMW X1. De BMW X2 is onmiddellijk herkenbaar als Sports Activity Coupé (SAC) met zijn dynamische en langgerekte lijnen. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe BMW X2 194 millimeter langer geworden, met 4.554 millimeter lengte in totaal. Bepalende elementen zijn de opvallende LED koplampen en de bijna hexagonale BMW nierengrille, die – voor het eerst in het compacte premiumsegment – optioneel is te bestellen met BMW Iconic Glow contourverlichting. Ook optioneel zijn adaptieve LED koplampen met matrix grootlicht dat andere weggebruikers niet verblindt. Het dak strekt zich in een ononderbroken lijn uit tot aan de achterzijde en zorgt zo voor een slank, coupéachtig silhouet en de kenmerkende proporties van een SAC van BMW. Aan de achterzijde vallen de brede wielkuipen en krachtige schouders op. De horizontale contouren van de achterlichten zorgen voor een extra sportieve uitstraling, net als de Gurney spoiler en de opvallende achterbumper.

HET INTERIEURDESIGN

Het interieur van de nieuwe BMW X2 heeft een moderne premium ambiance met sportieve accenten. Het slanke dashboard met BMW Curved Display wordt gecombineerd met een ‘zwevende’ centrale armsteun met een geïntegreerd bedieningspaneel. Vooraan de middenconsole bevinden zich twee bekerhouders en een indirect verlicht smartphonevak met draadloze oplaadmogelijkheid.

Persbeelden

BMW X2 en iX2

11-10-2023

De volledig nieuwe BMW X2 en de eerste BMW iX2.

De BMW X2 introduceerde het concept van de Sports Activity Coupé (SAC) voor het eerst in het segment van de compacte luxewagens. En nu is het de beurt aan de nog opvallendere, nog sportievere en nog meer toekomstgerichte tweede generatie om het podium te veroveren. Met zijn gevoelig grotere afmetingen en uitgesproken coupésilhouet zet zijn koetswerkdesign de ontwikkelingssprong van de nieuwe BMW X2 duidelijk in de verf.

Lees het volledige artikel