MINI Countryman - jorssen

MINI Countryman Next Generation

MINI COUNTRYMAN

De MINI Countryman is 13 centimeter groter dan het huidige model en biedt nog meer ruimte en comfort voor zijn inzittenden. In de hoogte is het model met bijna zes centimeter gegroeid tot 1.613 mm, wat nog meer hoofdruimte biedt.

In deze generatie van de MINI Countryman biedt het optionele Driving Assistant Professional Level 2 assistentiesystemen voor gedeeltelijk autonoom rijden. Sensoren detecteren rijstrookwisselingen en bij snelheden tot 60 km/u kan de bestuurder de handen tijdelijk van het stuur halen, met behoud van aandacht voor de situatie. De Assisted View op het OLED display visualiseert deze functies.

De nieuwe MINI Countryman beschikt over een volledig elektrische aandrijving. De volledig elektrische MINI Countryman E levert een vermogen van 204 pk en een koppel van 250 Nm. De auto behaalt een actieradius van 462 kilometer (WLTP) met een batterijcapaciteit van 64,7 kWh.

Voor het eerst beschikt de MINI Countryman SE ALL4 over een volledig elektrische vierwielaandrijving. Twee sterk geïntegreerde elektromotoren op de voor- en achteras genereren samen een vermogen van 230 kW/313 pk en een gecombineerd koppel van 494 Nm. De MINI Countryman SE ALL4 behaalt met een volle batterij, een actieradius van 433 kilometer (WLTP). Van 10 naar 80% opladen doen de beide uitvoeringen in minder dan 30 minuten.

KENMERKEN INTERIEUR MINI COUNTRYMAN ELECTRIC

 

Persbeelden

Technische gegevens

Brandstofverbruik gecombineerd in l/100 km: 6.9 - 6.1

CO2-uitstoot gecombineerd in g/km: 155 - 138

Volg de updates

01/09/2023

Minimalistische allrounder: De nieuwe MINI Countryman.

Hoger, langer, MINI – met zes centimeter extra hoogte en dertien centimeter extra lengte is de nieuwe MINI Countryman merkbaar groter dan zijn voorganger. De bredere wielkasten, het karakteristieke charisma en moderne minimalistische design met duidelijk vormgegeven oppervlakken geven de auto nu een aanzienlijk verbeterde uitstraling.

Lees hier het volledige persbericht