Onze technieker, Peter, helpt je bij de voorbereiding op jouw vakantie met de wagen. - jorssen

2021

Onze technieker, Peter, helpt je bij de voorbereiding op jouw vakantie met de wagen.

Peter Poelmans heeft al een mooie carrière uitgebouwd in de auto-industrie. Hij begon als jobstudent bij BMW ERCO in 1988 en 1989. Hier kreeg hij de smaak te pakken en trad hij dan ook van 1990 tot en met 2010 vast in dienst bij BMW. Na een 10-jarige tussen periode bij de hybride wagens van Lexus in Antwerpen, keerde Peter terug naar BMW, namelijk Jorssen. We zien in Peter een vaste en betrouwbare waarde die bakken vol ervaring met zich meedraagt.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Mijn dag bestaat vooral uit diagnoses stellen van problemen in de wagens. Na een korte visuele check hang ik de wagen vast en lees ik deze uit. Zo kan ik de oorzaken van eventuele problemen achterhalen. Dit wordt dan allemaal in ons systeem verwerkt waarna we de oorzaken dieper bekijken en proberen op te lossen.

Verder houd ik me ook bezig met het onderhoud van wagens waarin ook onze tweejaarlijkse bandenwissel zit.

Nu het zomer is vertrekken veel mensen met de wagen op vakantie, wat is belangrijk voor hen om op te letten? Waar houden ze het beste rekening mee?

Het is belangrijk om je wagen klaar te maken zodat deze lange afstanden aan kan. Hier zijn verschillende zaken  belangrijk  waaronder de banden, remmen, oliepeil enz.

Banden zijn belangrijker dan je denkt. Zo moet je niet enkel rekening houden met de bandenspanning, maar kan je best ook even de profieldiepte bekijken. Voor de bandenspanning is het belangrijk om deze, bij een beladen wagen, iets hoger te zetten.

Uiteraard wil je ook dat je remmen goed werken. Je wilt niet met een foutmelding hierop in het buitenland zitten. Dit is iets moeilijker te controleren dus doen wij dit tijdens een vakantiecheck. Zo kijken wij bijvoorbeeld ook naar het waterpeil, oliepeil, ruitensproeiers en wissers. Daarom doe je best eens een check bij ons zoals de Aircocheck bijvoorbeeld.

Wat houdt een Aircocheck dan juist in?

De Aircocheck houdt een aantal snelle en korte controles in van je wagen. Meestal combineren klanten dit samen met de Vakantiecheck. Hierin controleren we de pollenfilter, zien we of er nog genoeg koude lucht geblazen wordt uit de airco, reinigen we de ventilatiekanalen en het huis van de verwarming / airco systeem.

Je verwijst naar een Vakantiecheck? Wat is dit dan?

Ja, inderdaad. Dit is een grondigere en ruimere check. Zo kijken we de bandendruk en profieldiepte, de staat van de remmen en ruitenwissers na. Ook alle vloeistoffen krijgen een grondige check samen met de lichten en de motor van de wagen.

Zo ben je toch een pak zekerder dat je wagen nu probleem vrij zal zijn tijdens je aankomende vakantie.

Hoe zijn mensen het beste voorbereid?

De bandendruk wordt heel veel vergeten. Met een volgeladen wagen moet je deze toch aanpassen. Dit kan gecheckt worden in de boordcomputer of handleiding van de wagen. Het rijden met een te lage bandendruk zorgt namelijk voor een hoger verbruik en een snellere slijtage van de banden.

Het water- en oliepeil kan ook je ook zelf controleren, bij de nieuwe wagens kan je dit ook in de boordcomputer zien. Anders controleer je dit best even handmatig.