phev faq - jorssen

Elektrische (r)evolutie

Wat is een “ecoscore” van een wagen?

De berekening houdt rekening met de uitstoot van de wagen, maar ook met de milieu-impact van de productie en distributie van de brandstof/energie; de zogenaamde ‘well to wheel’.

Lees meer

Wat houdt de Lage Emissiezone (LEZ) in?

Een lage-emissiezone (LEZ) is een afgebakend gebied waarin bepaalde voertuigen niet binnen mogen, of slechts onder bepaalde voorwaarden, omdat ze te veel schadelijke stoffen uitstoten. 

Een LEZ wordt altijd afgebakend met speciale verkeersborden en is 7 dagen op 7 en 24 uur per dag van toepassing.

Lees meer

Wat zijn BMW eDrive Zones?

Vanaf 12 maart 2020 herkent uw BMW Plug-in Hybride* automatisch dat hij een eDrive Zone binnenrijdt en schakelt dan automatisch over op de emissievrije, volledig elektrische rijmodus. 

Lees meer

Fiscale Voordelen

Zijn er fiscale voordelen verbonden aan het kopen van een hybride wagen?

Ja, De aankoop van elektrische en Plug-in Hybride wagens hebben héél wat fiscale voordelen. Ontdek hier meer over in ons artikel rond fiscale voordelen.

Lees meer

Welke kosten kan ik fiscaal indienen?

– De aankoop en de huur van een Plug-in Hybride of volledig elektrische voertuig

– De aankoop van elektriciteit (bij Plug-in Hybrides ook de brandstof)

– De uitgaven voor herstellingen en onderhoud

– De aankoop van een laadpaal

Lees meer

Hoe wordt mijn Voordeel Alle Aard berekend?

Wanneer je een bedrijfswagen ook privé gebruikt, wordt hiervoor een extra belastbaar inkomen bij je personenbelasting geteld.  Lees hier het artikel waarin de formule wordt weergegeven van Voordeel Alle Aard.

Lees meer

Elektrisch laden

Waar kan ik laden?

Op zoek gaan naar een laadpaal is verleden tijd. Laden kan vandaag overal: thuis, op het werk of op publieke plaatsen. Thuis of op kantoor laden is makkelijk en comfortabel, maar ook onderweg kunt u via de vele apps de dichtstbijzijnde laadpaal, type stekker en alle andere informatie terugvinden. 

Lees meer

Hoe lang kan ik rijden met een volle batterij?

Het rijbereik hangt af van verschillende factoren zoals uw wagenmodel, gemiddelde snelheid, rijstijl, filevorming en de buitentemperaturen (airco / verwarming)

Lees meer

Ben ik verplicht om een laadpaal thuis te installeren?

Neen, een laadpaal is aanbevolen, maar je kan ook laden via een standaard huishoudelijk stopcontact.

Lees meer

Total Cost of Ownership (TCO)

Wat betekent Total Cost of Ownership?

Total Cost of Ownership of kortweg TCO is de optelsom van al de verschillende onderdelen die het werkelijke kostenplaatje van een auto bepalen. U berekent de TCO door de som te maken van alle factoren die de uiteindelijke kostprijs zullen bepalen.

Lees meer

Kan ik deze zelf berekenen?

Er bestaan online een tal van tools om TCO te bereken, maar wij adviseren echter om deze op maat te laten bereken.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van de full TCO?

De full TCO geeft een reëel beeld van de globale kostprijs van een auto inclusief de fiscale impact. Zoals u weet, hangt de fiscaliteit in België vooral af van de CO2-uitstoot van een auto. De full TCO maakt het mogelijk rekening te houden met de fiscale hefboom om groenere auto’s in het wagenpark op te nemen en om auto’s met verschillende soorten aandrijfsystemen concreet met elkaar te vergelijken.

Dankzij de full TCO kunt u ten slotte gemakkelijk een mobiliteitsbudget uitwerken en een cafetariaplan opstellen waarin de werknemers een auto wordt aangeboden.

Lees meer
Terug naar boven