Tom Vercammen, Account Manager bij Jorssen en co-founder van een hippe zomerbar. - jorssen

2021

Tom Vercammen, Account Manager bij Jorssen en co-founder van een hippe zomerbar.

Tom Vercammen (rechts) is Jorssen in hart en nieren. Al 15 jaar zet hij zijn beste beentje voor om de klanten te helpen bij het uitkiezen van hun droomwagen.

Wat is Chateau Paulette?

Chateau Paulette is een zomerbar naast het Kasteel van Brasschaat. Het is een plaats waar mensen kunnen samenkomen om te genieten van een hapje, een drankje en van elkaar. Na al dat thuis zitten het voorbije jaar wilden we iets positief op poten zetten waar mensen met plezier naartoe komen. Gezien we gelegen zijn in het park van Brasschaat, bieden we een prachtig natuurlijk kader – je hoort de vogels fluiten terwijl je een pintje drinkt – en zijn we heel makkelijk bereikbaar voor zowel wagens, fietsers als wandelaars.


De horeca mag terug open. Wat is er gedaan om het veilig te maken?

Ik ga er alvast vanuit dat de terrassen goed vol gaan zitten en niet alleen bij ons. Veiligheid gaat boven alles. We hebben in samenspraak met alle instanties vooraf een covid-plan uitgewerkt dat rekening houdt met alle maatregelen die gelden voor de horeca, bijvoorbeeld: voldoende afstand tussen de tafels, het dragen van mondmaskers, enz.

De zomerbar is in openlucht, maar wel overdekt. Hierdoor is er voldoende verluchting mogelijk, maar zitten onze klanten toch droog in geval van regen. Het belangrijkste is echter dat de regels goed worden opgevolgd, zowel door ons als door de klanten. Daarom voorzien we security die een oogje in het zeil houden en indien nodig de mensen zullen verzoeken zich aan de regels te houden.


Verder plaatsen we genoeg handgels, signalisatie en zijn er aparte in- en uitgangen. Als je iets wil bestellen, doe je dit via een unieke QR-code per tafel. Klanten scannen hun code, duiden aan wat ze willen bestellen en de ober brengt even later corona-proof de bestelling tot aan hun tafel. We werken ook samen met Lightspeed waardoor klanten contactloos kunnen betalen indien ze dat wensen. De mensen hoeven hun plaats dus niet te verlaten, tenzij natuurlijk om naar het toilet te gaan.

Hoe kom je op dit idee?

Wel, ik heb al jaren een passie voor horeca én ondernemen. Als account manager bij Jorssen Noord kom ik in contact met vele inspirerende en interessante lokale ondernemers. Hierdoor groeide het idee om zelf ook iets te starten. Met Chateau Paulette werken we samen met een 60-tal sponsors en partners, hiervan is het merendeel lokaal actief.

Het is eigenlijk een soort networking set-up met een aangename kant voor het grote publiek, gebouwd door en voor ondernemers. Ik doe dit samen met mijn beste vriend en vennoot, Dieter van Daele, die ook peter is van mijn zoon. Dieter heeft veel ervaring in de evenementensector, waardoor hij een groot netwerk heeft. Het is een enorme meerwaarde om dit samen met hem te doen!

De voorbije jaren organiseerden we al twee maal een winterbar. Afgelopen winter wilden we dit graag verderzetten, maar daar stak Covid een stokje voor. Daarom hebben we het nu naar de zomer verplaatst. De extra tijd die we hadden werd goed besteed! We hebben het zomerconcept tot in de puntjes uitgewerkt en zelfs een hele nieuwe huisstijl gecreëerd.

Waarom in het Kasteel van Brasschaat?

Het Kasteel van Brasschaat is alom gekend. Het is een prachtige locatie te midden van een groene oase die bij veel mensen een speciaal gevoel opwekt. Zelf heb ik er ook een heel sterke connectie mee. Het ligt in het hart van de gemeente waar ik woon, het park is onze achtertuin en ik ben er zelfs getrouwd. Ik ken Tom De Kort van J&M Catering, de uitbater van het kasteel, wij zitten helemaal op dezelfde golflengte. We hebben dan ook een samenwerkingsakkoord voor de komende 5 jaar, wat echt fantastisch is!

Je hebt een rol als account manager bij Jorssen, kan je dit combineren?

Ja, dat gaat zeker. Ik werk al 15 jaar bij Jorssen Noord en dat zal altijd mijn passie blijven. Daarnaast wou ik gewoon heel graag ondernemen, “mijn ding doen” in de horeca. Mijn doel was om een concept te creëren dat mensen samenbrengt. Zelf ben ik erg sociaal en actief (ik ben ook een fervent loper), dus dit is de perfecte aanvulling op en verrijking van mijn leven naast Jorssen. Toen Jorssen – mijn tweede thuis – hoofdsponsor werd, was dat absoluut een teken van vertrouwen en geloof in mij. Jorssen zal dan ook nadrukkelijk aanwezig zijn op de zomerbar 😉.

Waar komt Jorssen terug in het chateau?

Tijdens de openingsdagen zal er altijd een BMW van Jorssen naast de zomerbar staan. Dit zal wekelijks een andere BMW zijn, op deze manier zetten we verschillende modellen in de kijker.

Nu de terrassen terug open zijn, met welke persoon (over de hele wereld) zou je het allerliefst eens een pint gaan drinken?

Richard Branson. Hij is zo’n avontuurlijke en dynamische ondernemer. Zijn eindeloze energie is aanstekelijk en wat ik nog het meest aan hem bewonder is dat hij fun heeft terwijl hij onderneemt. Doen wat je gelukkig maakt, dat is toch het mooiste wat er is! Een avondje op café met Richard, dat zie ik wel zitten!

Cheers to the good times!