De Jorssen Cocktail: een klassieker met een vleugje Antwerpse originaliteit
Delen
Voor het Antwerps Salon bij Jorssen creëerde Elixir d’Anvers een bijzondere cocktail “Berry Beemer”. Het eindresultaat werd een unieke combinatie van de authentieke ambachtelijke likeur met het zoete van biologisch appelsap, het zure van limoen en een Jorssen-touch 😉.
De Jorssen Cocktail kan perfect dienen als gezellig aperitief, voor een verfrissende apero of gewoon… wanneer u er zin in heeft. 😊
Maar hoe maak je het?
Bereiding:
Meng de Elixir d’Anvers en het appelsap samen met het limoensap in het mixglas.
Tip: deze cocktail is makkelijk in grotere hoeveelheden en op voorhand te maken. Neem telkens 1 deel Elixir d’Anvers op 2 delen appelsap, werk af met limoensap, roer en bewaar koel.
Dresseer-en serveerwijze
Serveer met ijs en werk af met zeste van limoen, blauwe bessen en bramen.
En voila! Ready to serve!
Ontdek het Geheim van Elixir
In 2023 bestaat Elixir d’Anvers 160 jaar. Het bekende goudgele drankje werd in 1863 voor het eerst gebrouwen door François-Xavier de Beukelaer.
Apotheker van opleiding en gepassioneerd in het bedenken van likeuren, bracht François-Xavier een drank op de markt met niet alleen geneeskrachtige eigenschappen maar ook populair als tafellikeur.
Als apotheker van opleiding en in zijn vrije tijd gepassioneerd in het bedenken van likeuren, bracht François-Xavier een doordachte drank op de markt die niet alleen geneeskrachtige eigenschappen bevat maar ook populair onder Antwerpenaren werd. Een echte liqueur de tâble dus.
Ontdek hier het Geheim van Elixir…
WINACTIE: Word een echte smaakmeester met Jorssen.
Deze maand geven we één pakket aan jullie, een bartender in spe. Het pakket houdt in: een fles Elixir d’Anvers, bio appelsap van De Tafelaer, twee cocktailglazen en twee limoenen.
Hoe maakt u kans? Vertel ons wanneer en bij welke gelegenheid u deze cocktail zou serveren.
De winnaar zal worden gecontacteerd op 3 februari.
Actie is afgelopen.
Nog een leuk extraatje: Ontdek onze playlist! Perfecte achtergrondmuziek voor een tête-à-tête met vrienden of familie.