Welkom Yana! Onze eerste vrouwelijke Product Genius - jorssen

2022

Welkom Yana! Onze eerste vrouwelijke Product Genius

Yana De Vries is in oktober gestart bij Jorssen Zuid als Product Genius. Een vrouw in de job van Product Genius is toch een beetje bijzonder en daarom stelden wij haar enkele vragen.

Kan je ons vertellen waar jouw liefde voor de automobielsector vandaan komt?

Van kleins af aan was ik altijd al geboeid door motoren en auto’s. Als kind heb ik veel tijd op het motorcircuit doorgebracht en van zodra ik 18 werd, ben ik beginnen werken in de motorwereld. Eerst in een speciaalzaak voor motorkleding en toebehoren en later bij BMW Motorrad. Bij Motorrad heb ik trouwens ook mijn man ontmoet.

Hoe ben je bij Jorssen terechtgekomen?

Na mijn job bij Motorrad, heb ik opnieuw een tijdje gewerkt in een zaak voor motorkleding maar ik besefte al snel dat dit toch onvoldoende aansloot bij mijn interesses. Daarom ben ik hier bij Jorssen komen solliciteren. Oorspronkelijk voor een functie in de afdeling Sales Support maar na een gesprek met enkele verantwoordelijken werd mij de job van Product Genius aangeboden. Dit is iets waar ik hen nog steeds zeer dankbaar voor ben. Technologie en innovatie interesseren mij ontzettend. Ik vind het fijn om mij hierin te verdiepen en mee te gaan met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dat is trouwens iets wat ik ook graag doorgeef aan mijn dochter en zoon.

Hoe voel je je na twee maanden bij Jorssen?

Fantastisch, ik kan echt niet klagen. Ik vind het belangrijk om me goed te voelen op het werk. Tenslotte brengen we heel wat tijd door op het werk. Er zijn maar weinig vrouwen die starten als Product Genius. Meestal zijn het mannen die deze job uitoefenen, maar ik merk dat de klanten bij Jorssen hier echt wel klaar voor zijn. Ook van mijn collega’s krijg ik enkel maar positieve reacties.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Iedere dag is verschillend want ik heb uiteenlopende en afwisselende taken. Ik ga bijvoorbeeld na of alle demowagens in orde zijn en dat deze klaar zijn voor vertrek. Daarnaast is het in orde houden van de showroom één van mijn topprioriteiten. Het is immers belangrijk om de klanten een optimale klantbeleving te geven. Ten slotte ondersteun ik ook de sales-afdeling.

"Wat ik heel fijn vind aan mijn job, is de afwisseling. Geen enkele dag is hetzelfde en er is geen vaste routine. De uren vliegen hier iedere dag voorbij waardoor ik mij nooit verveel."

Wat wordt er vooral van jou verwacht?

Dat ik steeds gestructureerd te werk ga en optimaal geïnformeerd ben. Ik ben één van de eerste aanspreekpunten als een klant onze concessie binnentreedt en ik besef maar al te goed dat ik hierdoor ook een uithangbordfunctie heb. Daarom wordt er van mij verwacht dat ik altijd up-to-date ben met wat er gebeurt binnen onze concessie maar ook bij BMW en MINI.

Tot slot, kan je een bemoedigend woordje geven aan mensen die dit lezen die misschien wel in een functie willen stappen maar nog niet goed weten of ze hier wel klaar voor zijn?

Deze job is voor mij zeker erg uitdagend maar ik heb niet getwijfeld en deze kans met beide handen aangegrepen. Ik wil hiermee duidelijk maken dat mensen van mijn generatie maar ook toekomstige generaties niet bang moeten zijn om hun dromen na te jagen maar er echt voor moeten gaan. Alles wat je wil, kan je ook echt. Het enige dat je moet doen is in jezelf geloven! 

Bedankt Yana om tijd te maken voor dit interview. We wensen jou namens iedereen bij Jorssen veel succes!

Wilt u graag meer weten over onze openstaande vacatures? U vindt ze hier.

Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Ja, ik heb wel zin in een wedstrijdje Padel.

    Aanhef:
    MijnheerMevrouw